Kendimizi Geliştirelim

  • rönesans insanı

    Rönesans Nedir? Rönesans İnsanı Kimdir?

    ‘Rönesans’ kelimesi, 14’den 17. yüzyıla kadar süren, insanlık tarihimizin en büyüleyici dönemlerinden birini ifade eder. ‘Rönesans’ kelimesinin birebir çevirisi ‘yeniden doğuş’ anlamına gelse de bu dönem daha ziyade sanatın yeniden canlanması…

  • Düşünmenin İki Türü: Dağınık Ve Odaklanmış Düşünme Nedir?

    Öğrenmeyle ilgili son araştırmalara göre bilgiyi işlemenin iki ana yolu vardır. Bunlar dağınık ve odaklanmış düşünmedir. Odaklanmış düşünme, bir probleme bakmak ve onu çözmek için çabalamak demektir. Ancak dağınık düşünme,…

  • Okulda Ve Yaşamda Başarı İçin Büyüme Odaklı Zihniyet Gereklidir

    “Tutkunuzu bulun ve bunu geliştirin. Hepimizin sık duyduğu bir motivasyon cümlesi. Cümle iyi niyetli olsa da sizce gerçekler ile örtüşüyor mu? İnsanların tutkularını bulması için o tutkunun bir yerlerde gizlenmiş…

  • kitap tavsiyeleri

    Tsundoku: Okuyacağımızdan Daha Fazla Kitap Alma Sanatı

    Çok sayıda kitap satın alıyor ancak bir türlü bu kitapları okumaya fırsat bulamıyor musunuz? Sorununuz Japonca bir terim olan tsundoku olabilir! Eğer sorununuz tsundoku ise başucu komodininizde muhtemelen 3-4 kitap…

  • Yansıtıcı Düşünme: Neyi Neden Yaptığınızı Bir Kere Daha Düşünme Durumu

    Yansıtıcı Düşünme (İng: Reflective Thinking), kendinizi geliştirmek için deneyim ve eylemlerinizi aktif olarak analiz etmek demektir. Bir sınavdan sonra sonra neyi doğru neyi yanlış yaptığını, bunları neden doğru veya yanlış yaptığını…

  • Dinleme Becerisi İçin 43:57 Oranına Dikkat Edelim

    Araştırmalar bize ilginç bir gerçek söyler. Bir kişinin kendisi hakkında konuşması iyi hissetmenin anahtarı gibidir. Ancak siz iyi hissetmek için kendiniz hakkında durmaksızın konuşurken, sizi dinlemek zorunda kalan kişi aynı…

  • Matematik Zekası Diye Bir Şey Yok Aslında Hepimiz Matematikçiyiz!

    İlk matematiksel deneyimlerinizi ne zaman yaşadınız? Dört yaşında mı? Belki de üç ya da iki. Sizi şaşırtabilir, ama kesinlikle daha önceydi. Aslında bir matematikçi olarak, belli bir matematik zekası ile…

  • George Polya ve 4 Aşamalı Problem Çözme Algoritması

    Matematiksel düşünme biçimi ile bir problem nasıl çözülür? Karşılaşılan problemlerde izlenecek özel bir yol var mıdır? Varsa nedir? Bu soruya “Evet” yanıtını 1940’lı yılların ortasında Macar bir matematikçi George Polya verdi. Kendisi 1945’te…

  • Yabancı Dil Öğrenmek Sizi Daha Zengin, Çekici ve Akıllı Yapabilir!

    Farklı ülkelerden kişilerin bulunduğu bir arkadaş ortamında akıcı bir biçimde yabancılarla iletişim kuran kişilere bir çoğumuz imrenerek bakıyoruz. Neredeyse tüm öğretim hayatımız boyunca ana dilimiz dışında ikinci ve hatta üçüncü…

  • coklu zeka kurami cok yaygin kullandik ve cok yanlis anladik

    Öğrenme Stilleri Eğitimin En Önemli Miti Olarak Kabul Edilmelidir

    Size kendiniz hakkında bir soru sorarak başlayalım. Öğrenme stiliniz nedir? İşitsel mi yoksa görsel mi? Soruya vereceğiniz cevabı düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Sonuçta hepimiz aynı sınıftaki öğrencilerin farklı yollarla öğrendiklerini zaman…

Başa dön tuşu