Bundan bir milyon yıl sonra medeniyet nasıl olacak? Bugün aşina olduğumuz şeylerin çoğu muhtemel ortadan kalkacak. Ama bazı şeyler hayatta…
MATEMATİK
π(pi) sayısı matematiksel bir sabittir ve bir çemberin çevre uzunluğunun çapına oranı şeklinde tanımlanabilir. Çemberin boyutu hangi oranda değişirse değişsin…
Birazdan size kısaca aktaracağımız ilk bulmaca 1702 yılında İngiliz matematikçi ve doğa filozofu William Whiston (1667-1752) tarafından yazılan bir ders…
Sayılar kesin miktarları tanımlamak için icat edildi: üç diş, yedi gün, on iki elma. Ancak giderek amaçlarının dışında kendilerine kullanım…
Negatif sayılar bize yüzyıllarca zihinsel eziyet yaşattı ve bir çoğumuza halen yaşatmaya devam ediyor. Bu nedenle, binalardaki yer altı katlarını…
On dokuzuncu yüzyılın sonunda, Rus ressam Nikolai Petrovich Belsky (1868–1945), 1895 yılında “Mental Arithmetic. In the People’s School of SA…
Normalde vücudumuzdaki hücrelerin matematik problemlerini çözebileceklerini düşünmezsiniz, ancak araştırmalar tam olarak da bunu yapabildiklerini gösteriyor. Söz konusu hücreler, vücudun bağışıklık…
İnternette pi sayısı hakkında bir video var belki görmüşsünüzdür. Meşhur Lost’daki efsane karakter Benjamin Linus’ün başrolü olarak oynadığı Person of…
Verilen bir kesri sadeleştirmek ile ilgili ne bilmeyebiliriz ki demeyin. Aslında genellikle ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin yaptığı ve bizim de her…
Matematik bazen sizi ilginç sorular ile yüzleşmek zorunda bırakabilir. Bu sorular üzerinde düşünmek de hiç beklemediğiniz cevaplara erişmek ile sonuçlanabilir.…