Savunma mekanizmaları, insanların kendilerini hoş olmayan olaylardan, eylemlerden veya düşüncelerden uzaklaştırmak için farkında olmadan gösterdikleri davranışlardır. İlk olarak Sigmund Freud…
Devamını Oku »SOSYAL BİLİMLER
Ennui (on-wee olarak telaffuz edilir), genellikle yorgunluk, tatminsizlik ve ilgisizliğin yanı sıra hiçbir şeyin ilginç ve tatmin edici olmadığını hissetme…
Devamını Oku »Yaratıcı fikirlerin ansızın geldiği söylenir. Peki tam olarak nereden geliyor? Yaratıcı düşünce nasıl harekete geçirilir ve ihtiyaç duyduğumuz anda doğru…
Devamını Oku »Refah Ölçümleme 2015 Raporu, OECD’ye üye ülkelerin 2011 verilerini kullanarak çocuk yoksulluğu hakkında analiz yapmıştır. Buna göre, 34 üye ülkede her…
Devamını Oku »Hofstede Insights ülkelerin bazı özellikler üzerinden grafikle karşılaştırmalı tanımlamalarının yapılmasını sağlayan bir platform.. İlk defa Hollandalı bilim insanı Geert Hofstede…
Devamını Oku »Birçok çocuk için ismini el yazısı ile yazmayı öğrenmek önemli bir kilometre taşıdır. Ancak her kişinin el yazısı neredeyse tamamen…
Devamını Oku »Bir şeye çok inanmak, farkında olmadan o şeyin olmasını sağlayacak şekilde davranmamıza neden olabilmektedir. Araştırmalar, başkaları hakkında beklenti içinde bulunan…
Devamını Oku »Helikopter ebeveyn kavramı ilk olarak psikoterapist Haim Ginnott tarafından 1969 yılında ‘’Ebeveynler ve Gençler’’ isimli kitabında kullanılmıştır. Küçük bir çocuğun,…
Devamını Oku »Matematik her yerde, her şeyde. Kanatları altındaki alanlardan biri de borsa ve finans. Bugün konuya küçük bir giriş yapalım. Paranın…
Devamını Oku »Vücudumuzun her yedi yılda bir tamamıyla yenilendiği iddiası bir efsaneden ibarettir. Bunun nedeni, farklı hücrelerin farklı yenilenme sürelerine sahip olmasıdır.…
Devamını Oku »