Kampüs

  • Lingua Franca Nedir? İngilizce Neden Küresel Bir Dil Haline Geldi?

    Dünya üzerinde bugün konuşulan dil sayısı yaklaşık olarak 7117. Ancak yine de günümüz dünyasında İngilizce en çok konuşulan dildir. Hatta tahminlere göre İngilizce, Lingua Franca statüsüne erişecek bir dildir. Bugün İngilizce bir “Lingua Franca”dır ve bu anlamda evrensel bir özellik…

  • Bloom Taksonomisi Nedir? Bloom Taksonomisini Bilmek Neden Önemlidir?

    “Taksonomi” kelimesini daha önce biyoloji dersinde duymuş olabilirsiniz. Taksonomi, sınıflandırma demektir. Biyolojide canlıları belirli ölçütler altında sınıflandırmak oldukça önemlidir. Ancak taksonominin önemli olduğu tek alan biyoloji değildir. Öğrenme eyleminin kendisini anlamak için de bir taksonomiye ihtiyacımız vardır. 1950’lerde eğitim psikoloğu…

  • japonya eğitim sistemi

    Japonya Eğitim Sistemi: Zorlu Ama Başarılı Bir Sistem

    Eğitim, dünyanın her yerinde insanlar için büyümenin temel direğidir. Her ülkenin kendi kültürünün özelliklerini yansıtan bir çocuk yetiştirme ve eğitim anlayışı vardır. Aynı durum Japonya eğitim sistemi için de geçerlidir. Her ne kadar Japon eğitim sistemi, özellikle uluslararası akademik başarı…

  • Akran Zorbalığı İle Mücadele Evde Başlar!

    Akran zorbalığı çocukların hayatlarını çekilmez hale getirebilir ve ömür boyu sağlık sorunlarına neden olabilir. Ancak bilim insanları bununla mücadele etmenin yollarını keşfediyorlar. Akran zorbalığın kısa vadede çocukların ruh sağlığı için ciddi bir risk oluşturduğuna ve sonuçlarının artan kaygı, depresyon ve…

  • Okuldayken Einstein Matematik Dersinde Gerçekten Kötü müydü?

    Matematik ile arası hoş olmayan birçok kişinin avuntularından biri “Einstein bile matematikte kötüymüş, benim ki nasıl iyi olsun” gibilerinden sözlerdir. Peki gerçek bu mudur acaba? Einstein başarısız bir öğrenci miydi? Özellikle matematik dersinde kötü müydü? Yanıt gayet basittir. Hayır, kötü…

  • Yanlış Anladık! Dale Yaşantı Konisi İle Öğrenme Piramidi Aynı Şey Değil

    Aşağıdaki görseli ya da benzerlerini medyada, bir ders kitabında, hatta bir eğitimde bile görmüş olabilirsiniz. Size muhtemelen bunun öğrenme piramidi olduğu söylenmiştir. Ayrıca bu fikrin Edgar Dale tarafından ortaya atıldığı da söylenmiş olabilir. Bu ve buna benzer pek çok sahte…

  • Ödev Verme Ve Sınav Yapma Fikrini İlk Kim Buldu?

    Eğer çalışma hayatının içindeyseniz, muhtemelen sizin de eve geldiğiniz zaman tamamlamanız gereken bazı ödevleriniz vardır. Ancak bir öğrenci iseniz bu durum günlük yaşamın bir parçasıdır. Bunun neticesinde de bir öğrencinin ödevden nefret etmesi şaşılacak bir durum değildir. Böyle bir ruh…

  • oyun oynamak

    Çocukların Temel İhtiyacı: Oyun Oynamak

    Eğer bir ebeveynseniz ve çocuğunuzu sağlıklı bir biçimde yetiştirmek istiyorsanız ona imkanlarınız dahilinde iyi bir eğitim, sağlıklı bir beslenme düzeni ve huzurlu bir ev ortamı sağlamaya çalışırsınız. Ancak bir çok ebeveynin günümüzde giderek artan biçimde gözden kaçırdığı gibi, oyun oynamak…

  • Parmakla Sayma Yöntemi

    Çocukların Matematik Dersinde Parmakla Saymasına İzin Veriniz

    Neredeyse tüm çocuklar parmaklarını kullanarak saymayı öğrenir. Ancak öğretmenler genellikle birinci sınıfın sonlarında çocuklara parmaklarıyla saymayı bırakmalarını söylemeye başlar. Parmakla sayma zayıf matematik yeteneğinin bir işareti olarak görülür. Çocuklara işlemleri zihinden yapmanın daha akıllıca olduğu söylenir. Ancak bunu yaparken gözden…

  • Çocuğunuzun Matematik Başarısı İçin Matematik ile Müziği Bir Arada Öğrenmelerini Sağlayın!

    Kimisi için eğlence kimileri için de bir kaçış olan müzik, hayatımızın önemli bir parçasıdır. Ancak işin ilginç tarafı bir çok kişi müzikten keyif almasına rağmen matematikten kaçınmaktadır. Oysa ki tarih boyunca matematik ve müzik iç içe geçmiş ve pek çok…

Başa dön tuşu