Bisiklete binmek tüm fonksiyonlarıyla ve bütünüyle bir beyin gerektirmiyor. Aslında sadece iki nöron yeterli, ya da dijital nöral ağ üzerinde…
Devamını Oku »DOĞA BİLİMLERİ
Uzay bilimciler yıllardır evreni ve gezegenler hakkında daha fazla bilgiyi keşfetmeye çalışıyorlar. Bakalım bilim insanlarının bizlere sunduğu bazı detaylar nelermiş……
Devamını Oku »Simya, günümüzde batıl inançlara dayanan arkaik bir bilim olarak görülür. Gerçekte kimya, Ortadoğu, Çin, Hindistan ve Avrupa’da birkaç bin yıla…
Devamını Oku »Ne kadar bağlarsak bağlayalım, bize bir türlü itaat etmeyen ayakkabı bağcıklarımız. Muhtemel bugüne kadar doğru dürüst bağlamayı beceremediğiniz için kendinize…
Devamını Oku »Geçmişi Antik Yunan medeniyetine kadar uzanan eski bir soru bu. Tabir yerinde olursa dünyada bulunan kum tanesi sayısı bir zamanların…
Devamını Oku »Etrafımıza baktığımız da her şeyi görebildiğimizi düşünsek de aslında göremediğimiz bazı imkansız renkler mevcut. Renkleri ustaca kullanma becerisi olan bir…
Devamını Oku »Fizikçiler sürekli olarak Albert Einstein’ın yanıldığını kanıtlamaya çalışıyorlar ve çoğunlukla başarısız oluyorlar. Bilim insanları onun fikirlerini çürütmeye çalışsa da Einstein…
Devamını Oku »Hepimizin karı sevmesinin nedenlerinden biri, her şeyi temiz, saf, beyaz bir örtüyle kaplamasıdır. Ama düşünürseniz, karın beyaz olması tuhaf bir…
Devamını Oku »Perseid gök taşı yağmuru (meteor yağmuru) gösteri zamanları, özellikle ılık yaz gecelerine denk gelen kuzey yarımkürede, yılın en sevilen zamanlarından…
Devamını Oku »Nobel Fizik Ödülleri, bu sene iki çalışma için verildi. Gelin bu çalışmalara kısaca bakalım.. 2020 NOBEL FİZİK ÖDÜLLERİ 5-12 Ekim…
Devamını Oku »